Light Fly, Fly High

”Light fly, fly high” er en dokumentarfilm om Thulasi, en ung, indisk jente som har begynt å bokse for å komme seg ut av fattigdommen. Thulasi er dalitt, og som kasteløs, ugift kvinne i India eksisterer nesten ikke mulighetene for å oppnå noe i livet. Men Thulasi nekter. Hun har valgt å gå sin egen vei og trer inn i bokseringen for å slåss seg opp og fram. Det er i hvert fall drømmen. For gjør hun det bra innen boksing kan hun få seg en statlig jobb og forsørge seg selv. Først da kan hun være fri til leve slik hun selv ønsker.

Hun er et virkelig boksetalent og har flere ganger slått den regjerende verdensmesteren i ringen. Likevel trener Thulasi fortsatt i den lille lokale klubben i Tamil Nadu. I et land med mye korrupsjon og et fortsatt gjeldende kastesystem kan det nesten virke umulig  å nå sine mål. I ti år har hun kjempet, nå begynner tiden å renne ut.

Støttet av Norsk filminstitutt, Dansk filminstitutt, Nordisk film og TV Fond, Fritt ord, ExstraStiftelsen, Fond for lyd og bilde, Fofogofo, NRK, DR og RUV.

11. Victory.JPG
Produsent
Susann Østigaard og Beathe Hofseth
Co-produsent  
Helle Faber, Made in Copenhagen,
Regi 
Susann Østigaard og Beathe Hofseth
Klipper
Siv Lamark
Lyddesigner 
Morten Green, Peter Albrechtsen
Komponist
Troels Abrahamsen, Kjetil M. Hovland, Mike Sheridan
Lengde 
58/80
Distribusjon
NRK, DR, SVT, RUV, YLE
Verdenspremiere 
IDFA 2013
Norgespremiere 
TIFF 2014
Nettside 
lightfly.no